En rotete pult kan være tegn på kreativitet

Hvordan har du det rundt deg når du jobber med skolearbeid? Noen mennesker tenker ikke engang over at det er rotete rundt dem, mens andre trenger å ha det helt strøkent før de får gjort noe som helst. Hvilken type er du?

Hvordan ser pulten din ut? Er det fullt kaos med bøker, notater, blyanter, tallerkener og kanskje et par brukte sokker? Eller ligger alle ark på linje med kanten, blyanter ligger rette og ranke én etter én, og det er ikke så mye som et støvfnugg i sikte?

Vi mennesker tilegner gjerne andre mennesker egenskaper ut ifra hvordan vi oppfatter dem. Dersom du har en rotete pult hvor alt ligger hulter til bulter kan noen oppfatte deg som rotete og ustrukturert ellers i livet også. Er det slik det er?

kbp_5192-copy
Er du mer kreativ hvis du har en rotete pult?

På motsatt side tror man gjerne at de som har en ryddig pult er strukturerte og samvittighetsfulle. Viser det at du har fått gjort alt du skulle?

Det er ikke nødvendigvis sant. Det finnes et ordtak som sier at ”et rotete rom er et tegn på en aktiv hjerne”. Kanskje er det noe i dette? Noen trenger litt rot rundt seg for å fungere på sitt beste og lære mest mulig. Kreative mennesker trenger gjerne ikke den stramme strukturen for å levere godt arbeid. Kanskje trenger de nettopp det motsatte – å rote litt rundt i tilværelsen for å finne den beste ideen.

kbp_5181-copy
En strøken pult gir inntrykk av struktur. Hva mener du?

At du har en helt strøken pult betyr heller ikke at du ikke er kreativ. Men kanskje liker du heller mer å planlegge og krysse av for hvilke oppgaver som er gjort og levert. Bare pass på at ryddingen ikke blir det viktigste punktet på listen, ofte er det andre ting som burde prioriteres først.

Kanskje burde vi utfordre oss selv litt mer. Hva med å teste hvordan du fungerer i et annet miljø enn du er vant til? Hvis du er den som liker å ha alt rett og på linje, hva med å prøve å rote det til litt? Kanskje hjelper den nye utsikten din deg med å komme på en spennende idé til norskoppgaven. Og du som alltid har kaos rundt deg – hvis du rydder pulten din, kanskje du faktisk klarer å bli ferdig med innleveringen litt tidligere, og ikke rett før fristen?

Hvordan har du det hjemme – rotete eller ryddig? Og er du mest kreativ eller strukturert?

Author: Karine Liland

Karine er bloggredaktør i Golden Academy og utdannet journalist. Hun blogger med jevne mellomrom og deler sine tanker om skole, lekser og annet med elever over hele landet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *