Elever trenger tett kontakt med læreren

Det er noe som mangler i den vanlige skolehverdagen – den tette én til én kontakten mellom lærer og elev. Med privatundervisning får man nettopp dette, i tillegg til variasjon i undervisningen og og følelsen av selvbestemmelse.

Det er travelt i et vanlig norsk klasserom. 23 elever skal lære ligninger, men ikke alle følger med og ikke alle forstår helt hva læreren sier. Tre stykker sitter i et hjørne av klasserommet og tuller høylytt. De forstyrrer mange av de rundt seg.

Midt i rommet sitter hun som allerede har vært gjennom hele pensum i matte. Hun kjeder seg og tegner heller på pulten. Borte ved døren sitter det ei som er litt sjenert og som ikke tør å spørre når hun lurer på noe. Hun falt egentlig av i forrige kapittel, men har ikke sagt noe til læreren.

Læreren selv gjør sitt beste for å at læringen blir spennende og morsom, men det er ikke lett å få med alle de 23 elevene, både fordi de er på forskjellige nivåer og fordi de lærer på ulike måter.

Trenger tett kontakt

Ny svensk forskning viser at det som motiverer elever aller mest er å ha en nær relasjon til læreren. Dette møtet mellom to mennesker har mye å si for om elevene får gode karakterer eller ikke, og om de opplever mestring i faget. For å få til dette trenger læreren tid til hver enkelt elev for å møte dem på deres individuelle nivå.

For mange elever kan privatundervisning være et godt tillegg til vanlig skole. Her vil du få den én til én kontakten med læreren som har så mye å si, og kunne legge opp undervisningen slik det passer deg som elev best.

Forskningen viser også at det å ha mulighet til å sette egne mål og jobbe selvstendig mot disse er viktig for elever. Nettopp dette kan du gjøre med en privatlærer. Det er også større rom for å variere undervisningen og oppgavene slik at de virker meningsfulle for nettopp deg. Det er ikke en hel klasse som skal tas hensyn til.

Du er ikke alene om du føler deg litt oversett på skolen. De fleste lærere skulle nok ønske de fikk gjort mer, men de har mye de skal gjennom og mange som skal ha oppmerksomhet. Ønsker du deg tettere oppfølging og større påvirkning på din egen læring? Da kan privatundervisning være tingen for deg.

Author: Karine Liland

Karine er bloggredaktør i Golden Academy og utdannet journalist. Hun blogger med jevne mellomrom og deler sine tanker om skole, lekser og annet med elever over hele landet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *